Even een wandeling door de voortuin maken is in een levende tuin altijd de moeite waard! Ze is niet de enige in mijn tuin, maar deze Misumena vatia (Gewone kameleonspin) zat toch wel prachtig te genieten van het beetje zon dat van de week eens door kwam.

De gewone kameleonspin is een der krabspinnen, duidelijk herkenbaar aan de wijze van bewegen en vinden we in het wit of geel; afhankelijk van de bloem die zij kiest om op prooien te wachten. Deze niet-web-makende spin is in staat haar gele pigment naar diepere cellagen te verplaatsen, waardoor de lager gelegen witte kleur zichtbaar wordt. De mannetjes zijn aanzienlijk kleiner en zien we niet zo snel. Ze kan niets-vermoedende prooien hebben die een stuk groter dan haar zijn, maar zijn voor ons niets meer dan een prachtig beestje in de tuin. Ze zal zelfs al snel onder de bloem vluchten als je een mooie foto probeert te maken.

Ook een mooie of bijzondere inwoner in de tuin tegengekomen? Vragen over wat het kan zijn? Deel het gerust!

Comments are closed