Een kiezeltuin heeft vaak te weinig plaats voor onze biodiversiteit. Wat hout en beplanting doet dan al een hoop voor de levende omgeving.

In deze ‘groenere’ kiezeltuin is een strakke rij kastanjepalen geplaatst. Deze zijn samen met de klant ingeboord voor de wilde bijen en ander tuinleven die daar graag gebruik van maken. Vergezeld met prachtige bloeiende planten én siergrassen om het geheel, óók in de winter, meer ‘body’ en kleur te geven.
Daarnaast is er een plantenbak voorzien, opnieuw gevuld met een kleurrijke en levendige beplanting.
Over de rij kastanjepalen waren de klanten tijdens de aanleg dusdanig enthousiast, dat er nog een drietal hogere en dikkere palen zijn bijgekomen. Bijna als stammen van bomen maakten juist deze palen het plaatje af. Zoals de originele aanvraag was, wisselt de ondergrond zich af tussen kleine en grote donker gekleurde stenen, die een mooi contrast opleveren met de beplanting – in het speciaal als het heeft geregend.

Het was weer een leuk project en zeker interessant om te zien hoever we een kiezeltuin konden “vergroenen”. De klanten zijn alvast enthousiast en ook de vogels uit de buurt maken al volop gebruik van de paaltjes. Zo zijn we zijn weer samen met de klant een stap dichter bij een meer groene en kleurrijke toekomst!

Ook interesse in een méér verantwoorde en levende tuin? Lees zeker eens verder of neem graag eens contact op.

Comments are closed