🎉”Er is er één jarig….. Hoera hoera! Jullie weten nog niet wie, maar het is de Econier”🎉

De Econier bestaat alweer 1 jaar! Het is niet altijd even makkelijk geweest, maar de Econier staat nog steeds met 2 benen op de grond en uiteraard klaar om nog meer te bereiken in het aankomende jaar.

Ik vond het vandaag leuk om zo het afgelopen jaar eens te overdenken, en dan ook te zien hoe de Econier (en ikzelf natuurlijk) is gegroeid, ondanks alle obstakels die we dit jaar tegen zijn gekomen en leerprocessen die ik door heb moeten gaan.

Mijn start als de Econier vorig jaar heb ik mede te danken aan Zuidergroen. We zijn begonnen met het aanleggen van natuurspeeltuinen aan basisscholen en dagverblijven, en al gauw leek 2020 volledig volgeboekt te zijn. Toen kwam Corona en waren alle projecten stil gelegd… Het was een race om voldoende werk binnen te halen en erdoor te komen. Investeringen moesten nu wel gaan wachten. Maar het is gelukt! Zaken zoals de website, mijn logo, en de boekhouding, heb ik tot nu toe nog zelf kunnen doen wat daarin ook zeker heeft geholpen. Met geluk en buitenkansjes ben ik van standaard volgeladen auto met kleine aanhangwagen, over kunnen stappen op een eerste busje met een grotere, met logo-voorziene aanhangwagen.

Met dat de speeltuin-projecten niet meer doorgingen, heb ik in een aanzienlijke tijd wat particuliere en zakelijke klanten onder m’n hoede genomen. Het is prachtig om te zien hoe sommige tuinen ontwikkeld zijn sinds mijn aanwezigheid; ze beginnen te leven. Ik heb mooie banden mogen opbouwen met mijn klanten en voel me dan ook zalig thuis in hun tuinen. Ik werk met passie en plezier op hun terrein en geniet ervan te zien hoe ze ontwikkelen. Mijn klanten, verspreid over Vlaanderen, wil ik bij deze dan ook nog hartelijk bedanken voor hun vertrouwen in de Econier en jullie interesse in mijn kennis (en de vele kopjes koffie die ik van jullie heb mogen krijgen ook niet te vergeten ).

Niet alleen met klanten, ook met andere ondernemers, waaronder Bisschopshoeve, heb ik al mooie samenwerkingen achter de rug en al wat bijzondere ervaringen opgedaan. Ondertussen loopt er ook een stagiaire mee en hoop hem ook veel te mogen leren!

Afgelopen jaar  heb ik als de Econier kleurrijke, onderhoudsarme en levende voortuinen mogen aanleggen, opritten en leerrijke natuurspeeltuinen aangelegd, veeeeel gesnoeid en geschoren, de baas geworden over veel en hardennekkig “onkruid” en geef ik ondertussen ook les aan de nieuwe generatie (ecolgische) hoveniers.

Volgend jaar ga ik voor niets anders: jullie tuinen en de inwoners daarvan zijn mijn passie, en ga zowel voor mens als natuur een gezondere, meer duurzame en groene leefomgeving creëeren. Correct beheer van de bodem en inwoners, bedachte aanleg, het gebruiken van (o.a. toegepaste ecologische) kennis en de specifieke zorg bieden aan de beplanting en rest van uw tuin blijft het streven.

Op een goed 2e jaar! 🍻

Een trotse Econier
Mijn eigen voortuin waar ik van alles in uit probeer
Precisiewerk
Een zonnende inwoner
Een boeket na het 2e seizoen uit mijn eerste aangelegde tuin.
Welgewenste hulp
Met Zuidergroen bezig aan 1 der natuurspeeltuinen
Creatief zijn tijdens slecht weer. Kasseien kappen kan ook in de regen

No responses yet

Geef een antwoord