Op sommige plekken kan het er met momenten prachtig uitzien. Maar teveel klaver in uw gazon kan een indicatie zijn op een onderliggend probleem. Klaver groeit uitbundig waar een tekort aan stikstof in de bodem zit. Geelverkleuring van het gras en een niet dicht gegroeide grasmat zijn symptomen die gepaard gaan met het gebrek aan stikstof.

Spuiten tegen klaver, en extra bekalken gaat dan weinig succes bieden en werkt het probleem mogelijk juist in de hand; het doet niets aan het stikstof tekort. Helaas wordt dit toch al snel geadviseerd. Een overwogen aanpak, eventueel gecombineerd met een bodem analyse, zal helpen om uw gazon en de bodem daaronder op natuurlijke en ecologische wijze weer in balans te krijgen.

Bekend met dit probleem, of vragen over andere zaken in de tuin? De Econier helpt u graag verder!

No responses yet

Geef een antwoord